Najbolji maturanti

Karić Vedin 2015/16

Učenik IV1 razreda, smjer elektrotehničar računarstva i informatike,  postigao je odličan uspjeh iz svih predmeta tokom četverogodišnjeg školovanja i primjerno vladanje čime stiče titulu „Učenik generacije“. Nije bilo jednostavno uskladiti sve privatne i školske obaveze, ali uz određena odricanja i svakodnevni rad rezultati nisu izostali. Često je učestvovao u vannastavnim aktivnostima pod vodstvom prof. Krnjić Nešada, a u pripremama za fakultet najviše mu je pomogla prof. Mandžuka Fatima, koja je izdvojila i više nego je predviđeno vremena za dodatnu nastavu kako bi učenike pripremila za polaganje prijemnog ispita iz matematike na fakultetima. Pravilno raspoređeno vrijeme mu daje dovoljno prostora da pored uspjeha u školi ima bogat društveni život, djevojku i prijatelje. Po završetku srednje škole planira upisati Elektrotehnički fakultet u Sarajevu.

Kesten Manuela 2015/16

Učenica IV1 razreda, smjer elektrotehničar računarstva i informatike, postigla je odličan uspjeh i primjerno vladanje tokom četverogodišnjeg školovanja. Takav uspjeh je rezultat svakodnevnog rada i učenja. Sa većinom profesora ima dobar odnos i odličnu saradnju. Pohađala je dodatnu nastavu iz matematike pod vodstvom prof. Mandžuka Fatime gdje je kroz četverogodišnje pohađanje uspjela savladati dodatne vještine rješavanja problema u matematici. Slobodno vrijeme ispunjava pripremama za fakultet, a ono što preostane posveti sportu i prirodi. Smatra da je u ovoj školi stekla dobro i kvalitetno obrazovanje, pa dalje školovanje planira nastaviti na FER-u u Zagrebu.

Keško Ahmed 2015/16

Učenik IV2 razreda, smjer tehničar računarstva, postigao je odličan uspjeh i primjerno vladanje tokom četverogodišnjeg školovanja. Najviše vremena posvećuje školskim aktivnostima. Ima veoma dobru komunikaciju sa profesorima koji su uvijek tu da pomognu učenicima. Smatra da je za dobar uspjeh potrebna jaka želja za uspjehom. U toku svog školovanja najviše je sarađivao sa prof. Krnjić Nešadom, u radu na projektima izgradnje i održavanja bežičnih i fiksnih računarskih mreža u tri informatička kabineta i cijeloj školi, te u pripremi i konfigurisanju opreme za izvođenje multimedijalne nastave. U slobodno vrijeme igra nogomet. Najdraži predmeti su mu baze podataka, računarske mreže, matematika i mikroračunari. Trudi se da sva stečena znanja potvrdi kroz praktičan rad. Ima namjeru upisati Fakultet informacionih tehnologija u Mostaru.

Majdančić Deni 2016/17