Sekcije crveni križ i crveni polumjesec MSTŠ Travnik

 

13.10.2015. godine  povodom Nove hidžretske godine, članovi sekcije crveni križ i crveni polumjesec MSTŠ Travnik, zajedno sa voditeljima sekcije, profesoricama Šehzadom Hafizadić i Nihadom Balihodžić, posjetili su Merhamet Travnik, a sa ciljem da obraduju njegove korisnike. Tokom akcije prikupljanja pomoći, za jako kratko vrijeme prikupljeno je dosta artikala. Odziv je bio jako dobar.U akciji prikupljanja pomoći učestvovali su kako učenici, tako i uposlenici naše škole. Namjera je bila da namirnice koje se prikupljaju imaju duži rok trajanja, odnosno da ne budu lako kvarljive.

Učenike koji su posjetili prostorije Merhameta lijepo su dočekala ljubazna lica koja su za svoje štičenike pripremala obroke. Korisnici Merhameta su, podsjetimo, mnogi naši sugrađani, socijalne kategorije starih, mladih, očeva i majki sa bebama i djecom.

Kenan vrbanjac- sekretar regionalnog odbora Merhameta Travnik zahvalio se učenicima Mješovite srednje tehničke škole Travnik na doniranim artiklima.

Cilj ovog i sličnih projekata je razvijanje osjećaja solidarnosti kod naših učenika, pa su slični projekti planirani i za ubuduće.

 

(Novinarska sekcija MSTŠ Travnik)