Agencija za borbu protiv korupcije nagradila učenike za najbolje radove na temu ” Knjiga pravde” – II mjesto za učenicu MSTŠ Travnik Nedžlu Šakić

18.12.2023. godine Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije organizovala je svečanost dodjele nagrada u Sarajevu, u povodu završetka takmičenja za najbolje likovne i literarne radove za učenike osnovnih i foto i video radove za učenike srednjih škola na području Bosne i Hercegovine na temu ” Knjiga pravde”. 

Učenica II- 4 razreda, elektrotehničar informacijskih tehnologija, Nedžla Šakić osvojila je drugo mjesto u kategoriji najbolje fotografije na datu temu u kojoj je učešće uzelo 100 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine, a pod mentorstvom profesorice Edine Genjga.

Nagrade za 13 nagrađenih takmičara uručili su direktor Agencije Elvis Kondžić i zamjenik direktora Rade Ristović, u sali Parlamentarne skupštine  BIH.

Javni poziv o različitim temama koje se odnose na etiku i integritet, Agencija organizuje svake godine u povodu 9. decembra – Međunarodnog dana borbe protiv korupcije s ciljem da se učenicima prezentuje korupcija kao veliko zlo današnjeg društva, te da je potrebno graditi društvo u kojem će pojedinac biti vrednovan na osnovu znanja i poštenja, a ne na osnovu nekih drugih kriterija.

Čestitamo našoj učenici Nedžli Šakić i želimo joj puno uspjeha i nagrada u budućnosti!