Svečana dodjela diploma

Svečana dodjela diploma našim maturantima upriličena je 13. juna u amfiteatru škole. Tokom svečanosti 174 maturanata dobilo je diplome, a obrazovali su se u osam  različitih zanimanja. Sala je bila prepuna lijepih i radosnih lica. Svima nama, koji smo učestvovali u njihovom odgoju i obrazovanju, bila je čast i zadovoljstvo što i ove značajne trenutke možemo podijeliti sa njima. Bilo je lijepo, svečano i emotivno.

Nakon himne Gaudeamus igitur svečanost je otvorila direktorica škole Izeta Omerdić. U svom prigodnom govoru poželjela je  maturantima lijepu i sretnu budućnost ističući da će ova generacija ostati upamćena kao generacija pametnih i vrijednih učenika. 

Zatim je uslijedio i najsvečaniji trenutak manifestacije, dodjela diploma  maturantima, a  diplome su uručili  razrednici, najvažnije osobe tokom njihovog obrazovanja. Direktorica Izeta Omerdić, prvo je uručila posebne diplome učenicima koji su tokom obrazovanja svake školske godine imali odličan (5.0) uspjeh i primjerno vladanje. 

Sajra Sofić kao i mnogo puta do sada, lijepom pjesmom je upotpunila ove svečane trenutke. 

Valcer u izvedbi naših učenika Ajne Trako i Hodžić Adnana dodatno ja uljepšao ovaj događaj. Nakon svečanosti priređene u čast maturanata uslijedilo je druženje  sa razrednicima i zajedničko fotografisanje ispred škole. 

Dragi maturanti, mi ćemo i dalje pratiti vaš put, vaše uspjehe i pobjede kojima ćemo se radovati zajedno s vama. Sretno dragi naši!

Zahvaljujemo se učenicima koji su učestvovali u realizaciji programa i profesorici Almu Bećiragić-Hujdur koordinatorici ove svečanosti.