DŽENAZA PROFESORU SEADU BAŠIĆU

U našim običajima se ne praktikuje, ali kao čovjek i direktor osjećam potrebu da ispred kolektiva Mješovite srednje tehničke škole Travnik kažem par rečenica o prof. Seadu Bašiću. Sa profesorom sam sarađivao 25 godina i jako mi je teško govoriti nakon svega što smo zajedno prošli. Profesor, prijatelj i kolega Sead Bašić nas je napustio nakon teže bolesti u godinama kada je svojim iskustvom i mudrošću mogao još mnogo da uradi i prenese svoje znanje na naše učenike i kolege.

Profesor je u svojojoj karijeri dao puni doprinos u obrazovanju na različitim poljima i postigao rezultate koje ćemo pamtiti. Velikom broju generacija prenosio je znanje iz fizike, nastojao ja da kod mladih izgradi ljubav prema ovom predmetu, pronalazeći nove talente koji će ga nasljediti. Kolektiv je ostao bez jednog dobrog profesora i prije svega dobrog čovijeka, pedagoga i stručnjaka.

Jedan je pjesnik rekao “Smrt zapravo ne postoji jer ljudi umiru samo kad ih svi zaborave”, što potvrđuje i naša sveta knjiga Kur’an koja govori o djelima koja čovijek ostavlja iza sebe. Ti ne moraš brinuti. Tvoji učenici, tvoje kolege, saradnici i prijatelji nikad te neće zaboraviti.

Molimo Allaha dž.š. da ti podari lijepi dženet, a tvojoj porodici sabur.