Potpisan Memorandum o saradnji između JU Mješovite srednje tehničke škole Travnik i Bit Alijanse

U utorak, 14.02.2023. godine, potpisan je Memorandum o saradnji između između JU Mješovite srednje tehničke škole Travnik i Bit Alijanse. Memorandum su potpisali direktorica škole Izeta Omerdić, MA izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

Saradnja je uspostavljena s primarnim ciljem nadogradnje vještina kod profesora i učenika, te usmjeravanja istih ka potrebama tržišta rada u sklopu IT industrije. Kako su poručili iz Mješovite srednje tehničke škole Travnik, ovo je posebno značajno kada se uzme u obzir da od 720 učenika njih 350 pohađa zanimanje Elektrotehničar informacijskih tehnologija.

“Cilj ove saradnje je da naša škola uz pomoć Bit Alijanse napravi iskorak u digitalizaciji u obrazovanju i stvaranju kompetentnih učenika sa upotrebljivim znanjem. Ova saradnja će omogućiti da naša škola uzme učešća u raznim projektima koji će nam donijeti benefite po raznim osnovama i to će da omogući digitalizaciju i za druga zanimanja kao što je tekstilna i mašinska industrija. Razvoj IT vještina kod učenika upotrebljivih u realnom sektoru će dati doprinos i težnji općine Travnik da postane prepoznatljiva u stvaranju uslova za privlačenje IT industrije u naš grad. Hvala Bit Alijansi što nas je prepoznala kao školu koja ima potencijala i što ćemo u budućnosti napraviti bitne iskorake u IT svijetu” – izjavila je direktorica MSTŠ Travnik Izeta Omerdić

“Bit Alijansa već dugi niz godina znatno ulaže svoje napore u unaprjeđenje obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini, te vjerujemo da ćemo potpisivanjem i ovog Memoranduma o saradnji značajno doprinijeti kako unaprjeđenju rada profesora i učenika, tako i generalno IT programa u srednjim školama. Vjerujemo da put jačanja i osnaživanja IT industrije i generalno ekonomskog boljitka leži upravo ulaganjem u obrazovne institucije koje edukuju buduće kadrove naše zemlje”- poručio je izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

#Bit #Alijansa #MSTŠ #Travnik

Tekst preuzet sa stranice Bit Alijanse

Također, vijest je podjeljena i na facebook Bit Alijanse