Svečani ispraćaj maturanata 72. generacije

U subotu, 4. maja 2019. maturanti su krunisali svoje školovanje maturalnim defileom, a poslije i maturalnom večerom.

Kako je to običaj, matursko veče počinje maturalnim defileom kroz grad, iako nas vrijeme nije poslužilo da se prikaže sva ljepota i mladost, naši maturanti su još jednom pokazali hrabrost i odvažnost i pod kišobranima su prošetali gradom.

Ovo je generacija maturanata koji su dali odlične rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a ostat će upamćeni i po tome što su prva generacija koja je ogranizovala maturalnu ekskurziju.

Kako je to bilo možemo pogledati u video-prilogu i fotografijama koje je pripremio Kanal 6 hd, kojem ovom prilikom zahvaljujemo na njihovom medijskom prostoru kojeg posvećuju našoj školi.

Program maturske večeri bio je uljepšan gestom Prevent Group koji je nagradio najboljeg učenika u generaciji Lepir Mirzu i najbolju učenicu tekstilne struke Spahić Amru sa poklon vaučerom od po 200 KM.

Kako to program nalaže, uprava škole je nagradila i naše najbolje učenike, učenike generacije Lepir Mirzu, Varupu Semina i Džinić Erina, a nagrade je uručio direktor škole doc.dr. Nevzudin Buzađija.

Osim učenika genearcije, poklone su dobili i najbolju učenici po odjeljenjima, a nagrade su uručivali razrednici:

Na kraju, svaki put nam je žao kad ispraćamo jednu generaciju jer s njima odlazi i dio nas, kako kaže jedna arapska poslovica:

“Učitelj je kao svijeća, drugima osvjetljava put, a sam sagorijeva”

ipak, sretni smo jer je ovo generacija vrijednih, marljivih učenika, koji su spremni na rad, zalaganje odlikovani upornošću i željom za sticanjem novih znanja i iskustava, a pored svega toga “ljudi” koji će doprinijeti boljoj budućnosti u moralnom i naučnom smislu.