Uspjeh naših učenika na TImod 2019

Međunarodno takmičenje iz konstrukcije i šivenja

Drugi dan simpozija Timod 2019 obilježila su stručna predavanja, modna revija i takmičenje za učenike srednjih škola.

Važno je napomenuti da se tradicija takmičenja učenika srednjih škola tekstilnog i kožarskog usmjerenja nastavlja. Tokom dana održano je takmičenje učenika, te s tim u vezi su proglašeni i najbolji učenici. Nagrade za najbolje obezbijedila je kompanija Rigo d.o.o. iz Slovenije, sponzor simpozija.

Konačni poredak škola nakon takmičenja je:

KONSTRUKCIJA

2. mjesto – Džidić Belma IV5, sa mentorom Delić Dragicom

Učenica Džidić Belma je ostvarila 50% stipendije u obliku školarine na Fakultetu za tehničke studije.

ŠIVENJE

3. mjesto – Nataša Dujmović III8. sa mentorom Subašić Ilhanom

Zahvaljujući uspjehu naših učenika i mentora, naša škola je ostvarila redom 2. i 3. mjesto iz Konstrukcije i šivenja, te ovom prilikom čestitamo učenicima i njihovim mentorima na odličnom rezultatu.

Modna revija u kreaciji naših učenika

Pored stručnih predavanja, drugi dan Simpozija održana je i modna revija „Računajte na nas“.

Dizajneri su bili učenici Mješovite srednje tehničke škole iz Travnika naše vrijedne učenice Ajla Arslanović, Ajla Karahodža, Nudžejma Delić, Sejla Lisica, Amna Galešić i Amna Ganić. Fotografije se mogu pogledati u galeriji.

Nastup plesne grupe Salsa kids

Ni nastup naših plesača nije prošao nezapaženo. Internacionalni Edukacijski fakultet je aplauzom ispratio nastup naših “Salsa kids” pod dirigentskom palicom profesora Nešada Krnjića. Učesnici su bili svima dobro poznati: Sejad Muhić, Bekir Delić, Rijad Trako, Šejla Đelilović, Sumeja Ćerim, Hana Mehić i Dzejla Muslimović.